Utorok, 23 Apríl 2024

logo lumentv 330

Veľa lásky 2019

Ľudí s mentálnym postihnutím zvyknú v spoločnosti nazývať, že sú "iní". V čom spočíva táto inakosť? Každá spoločenská doba, má nastavený svoj ideál krásy. Mohli by sme analyzovať a viesť dlhé debaty o tom, čo je "in" či, čo sa "nosí" alebo "patrí". Búrajme predsudky v našich hlavách a pomáhajme prekonávať bariéry.

Takto sme prekonávali bariéry 27.11.2019 v dome kultúry v Štóse, na podujatí pod názvom "Veľa lásky", na ktoré sme prijali pozvanie od Občianskeho združenia Milana Štefánika z Kráľovej pri Senci. Cesta trvala dlho, no o to sme mali krajšie zážitky. Pri vstupe dostali naši prijímatelia tričká s logom "Veľa lásky". Podujatie otvoril známy moderátor Vlado Voštinár. Ako prvý vystúpili Kandráčovci. Publikum si získali okamžite. Naši klienti si vyrobili transparent s názvom tejto skupiny. Ďalším interpretom, ktorý vystúpil bola skupina Družina. Zaspievali folkovo ladené piesne pretkané ľudovými motívmi. Táto krásna atmosféra bola sprevádzaná tvorivými dielňami. Maľovanie na tvár, maľovanie horúcim voskom na papier, na drevené obrázky či plátno. Pre všetkých bolo pripravené občerstvenie v podobe chutných koláčikov.

Boli sme tu prvý krát, no určite nie posledný. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie búranie predsudkov a potrebu pomáhať prekonávať bariéry.

G. Oberleová