Piatok, 29 Marec 2024

logo lumentv 330

Pomoc pre obete trestných činov dostupná aj mimo krajských miest

Otvárame ďalšie kancelárie v rámci Slovenska

Pomoc pre obete trestných činov
dostupná aj mimo krajských miest

Informačné kancelárie pre obete trestných činov (IK) sídliace v každom krajskom meste rozširujú svoju pôsobnosť aj do ďalších miest, a to zriadením detašovaných pracovísk.

V Košickom kraji je od
18. mája 2021 v Michalovciach
otvorené detašované pracovisko.

Nachádza sa v priestoroch
Okresného úradu Michalovce
(Námestie slobody 988/1, 071 01 Michalovce, 4. posch., č. dverí 402a).

Obetiam alebo potenciálnym obetiam bude kancelária k dispozícii každý utorok v čase od 8:30 do 15:00 hod. V prípade záujmu o konzultáciu je potrebné vopred si dohodnúť termín vopred na telefónnom čísle 0908 799 569 alebo na e – mailovej adrese Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. , resp. Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. . Viac informácií o prevencii kriminality a možnostiach pomoci nájdete na stránke www.prevenciakriminality.sk (https://prevenciakriminality.sk/ ).

Na Slovensku ide o prvé zavedenie systémovej služby pre obete trestných činov, ktorá je v gescii Ministerstva vnútra SR v spolupráci s jednotlivými partnermi. IK sú vytvorené odborom prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR.

 potc 640

info obrazok DP